Blog
Turkuaz Taksi Modelleri

Turkuaz Taksi Modelleri

Turkuaz taksiler artık İstanbul’un yeni taksileridir ve siyah lüks taksilerle beraber sarı taksilerin yerini almaya başlamışlardır. Turkuaz taksi işletebilmek için araçların mutlaka d segmentinde olmaları gerekmektedir. D segmenti araçlar ise orta üst sınıf araç kategorisine girmektedirler. Turkuaz taksi fiyatları da bu konfor artışından ötürü biraz daha yüksek olarak belirlenmiştir. Sarı taksilerle aralarında %15’lik bir fiyat farkı bulunmaktadır.

Turkuaz Taksi Modelleri Hangileridir?

Turkuaz taksi modelleri d segmentinde bulunan arabalardır. Bunlar daha büyük, rahat araçlardır; daha çok yolcu alabilirler ve yolculuğun kalitesini de arttırırlar.

D segmentine ait olan modeller şunlardır:

  • Passat

  • Scoda

  • Opel Insignia

  • Ford Mondeo

  • Toyota Avensis

  • Mazda 6

  • Citroen c5

  • Nissan Primera

  • Alfa Romeo 156

  • Audi A4

  • Honda Accord

Bu modeller performans olarak da sarı taksilerin bulunduğu kategoriye göre daha iyi durumdadırlar. Turkuaz taksi modelleri olarak en çok kullanılan iki araba modeli ise Passat ve Scoda’dır.

Turkuaz Scoda ve Passat

Turkuaz Scoda taksi d segmentinde bulunan modellerden biridir. Geniş ve orta sınıf üstü bir araba olan scodalar taksi piyasasında sıklıkla tercih edilir. Scoda taksiler biraz daha uygun fiyatlı olmaktadırlar. D segmenti araçlara geçiş yapmakta zorlanabilen taksiciler de bu araca daha sıkça yönelmektedirler.

Turkuaz taksi modellerinde bir başka sıkça kullanılan araç ise Turkuaz Passat taksi modelidir. Volkswagen Passat özellikle güvenilirliği ve sağlamlığı açısından da taksiciliğe uygun bir araç olarak değerlendirilmektedir.

Turkuaz Passat taksi geniştir ve daha fazla yolcu alabilmektedir. ÖTV indirimi sayesinde 30 Haziran 2019 tarihine kadar araçlar çok daha avantajlı fiyatlarla yenilenebilmektedirler.

Taksi piyasasında şu an araç yenilenme çalışmaları hız kazanmaktadır ve araç sahipleri d segmenti modellere yönelmişlerdir. Bunun için belirttiğimiz gibi ÖTV indirimi de yapılmış ve taksiciler teşvik edilmiştir.

Turkuaz Scoda taksi ile Passat taksi modelleri taksicilerin bir an önce d segmentinin altında bulunan araçlarını yenilemeleri adına en çok tercih ettikleri araçlardır.

Turkuaz Taksi Fiyatları

Turkuaz taksi fiyatları normal sarı taksilerden biraz daha yüksektir. Fiyat ve tarife farkı ise %15 olarak belirlenmiştir. Turkuaz taksi fiyatları tarife olarak 4,60 TL ‘den açılmaktadır.

Turkuaz taksi tarifesi indi-bindi ücreti için de ayrı olarak belirlenmiştir. Sarı taksi tarifeleri kısa mesafeler için 10 TL iken Turkuaz taksilerde bu %15 daha fazladır ve 11,5 TL’dir.

Turkuaz taksiler için belirlenen fiyatlar siyah taksilere göre çok daha düşüktür. Turkuaz taksi fiyatları %15 fazlayken, siyah taksi fiyatları ise sarı taksi fiyatlarının iki katıdır. Tarife olarak lüks olanaklar fiyattaki değişikliği yaratmıştır.

Turkuaz taksi araç fiyatları belirttiğimiz gibi Scoda ve Passat için özellikle daha uygundur. Bu araçlar hem yol tutuş özellikleri, hem güvenli oluşları hem de konforları açısından taksiciliğe uygundur.

Turkuaz taksi plakaları sarı taksi plakalarından farklı değildir; kiralama ve satın alma fiyatları da aynıdır. C tipi plaka kategorisine girer.